درباره ماه رمضان:
کسبه بی انصاف ،حبیب الله نیستند
فلسفه ماه مبارک رمضان این است که انسان از گناه سبک شود و و از عالم ماده به عالم معنا سوق پیدا کند .
در حالی به استقبال ماه مبارک رمضان میرویم که مردم سال سختی را از نظر اقتصادی پشت سر گذاشته اند . افزایش 100 تا 150 در صدی قیمتها نسبت به سال گذشته بسیاری از کالاها و مایحتاج ضروری مردم که گریزی از تهیه آن نیست ،توان خرید مردم را به نصف سال گذشته تقلیل داده است .
از طرفی گروهی از کسبه کل و جزء از مدتها پیش خود را برای رسیدن ماه مبارک رمضان آماده کرده بودند و اقدام به انبار برخی اقلام مهم کرده اند تا با احتکار آن و بدون اینکه پول اضافه ای پرداخت کرده باشند آن را با سود بسیار خوب در ماه رمضان به فروش برسانند یعنی بدون تکان دادن انگشتی تبدیل به میلیاردرها و مولتی میلیاردر شوند .
این بی انصافی به خرده فروشان و واسطه های کوچک نیز می رسد و هر کس اندکی به این ظلم می افزاید تا عده زیادی از مردم در ضیافت الهی به سختی حاضر شوند .
هنوزبه اولین روز ماه مبارک رمضان باقی مانده اما بیش از آن که در کنار عبادت، روی آوردن به درگاه خداوند، رونق توبه و استغفار، برگزاری نماز شب آماده ماه مبارک رمضان و حضور در ضیافت الهی باشیم شاهد گران کردن قیمت آن هم از نوع ارزاق عمومی هستیم.
حجة الاسلام علی سرلک ا از اصلاح وضعیت عده ای از این کسبه اظهار تاسف و نا امیدی می کند و میگوید : منفعت طلبی و سوداگری عده ای این مجال را نمی دهد تا با نصیحت و رسیدن فضای معنوی مثل ماه مبارک رمضان دست از گرانفروشی و بی انصافی بر دارند .
وی می افزاید : روایت است که بزرگترین ثواب و بیشترین بهره را کسی می برد که اهل انصاف باشد .
اینکه کسی معتقد به رزّاق بودن خداوند باشد و بر اساس رضای خدا به داد و ستد بپردازد مثوبت اعظمی نصیبش می شود .
خداوند بلاهای زیادی را از او دفع می کند و بهره هایی به او میرساند و زمینه های مادی و معنوی فراوانی فراهم می کند نه تنها در ماه مبارک رمضان بلکه در تمام عمر ، انصاف و مراعات حقوق دیگران باعث جلب رضای خدا می شود .
وی اضافه می کند : البته در دنیایی هستیم که مصرف گرایی و تامین منافع سرمایه داران یک حقیقت تلخ به شمار می رود .
لذا همین حقیقت باعث شده حتی آن دسته از کسبه که متدین هستند و به نماز و روزه خویش و حتی خمس اعتقاد دارند در جریان داد و ستد منفعت طلب شوند و حقوق دیگران را زیر پا بگذارند و از مدار خیر و خدمت به دیگران خارج شوند و تنها به سود و انباشت سرمایه بیندیشند .
این یک از مظاهر تلخ دنیا گرایی است .
حجةالاسلام سرلک می افزاید : فلسفه ماه مبارک رمضان این است که انسان از گناه سبک شود و و از عالم ماده به عالم معنا سوق پیدا کند .
اگر کسی در تامین منافع ما یحتاج خلق غیر از خود کسی را ندید پیام ماه مبارک رمضان را درک نکرده است .
گویی درون کشتی معنویت خود را به غرقابه ها و توفانها سپرده است .
او ادامه می دهد : زمانی در گذشته بود که کسبه شعارشان این بود که نسیه می دهیم پول دستی هم می دهیم چنین کاسبی حبیب خداست و دوستی با خدا را سرمایه زندگی اش کرده است . حسن ختام صحبتم را با حدیثی از پیامبر اکرم (ص) تکمیل می کنم که فرمودند : شبیه ترین شما به من پر منفعت ترین شماست به مردم .